Moordenaar ex-vrouw op lijst met zware jongens

De Libiër Hasèn Aksema komt op de zogenoemde nationale opsporingslijst. Dat meldt de politie dinsdag. Aksema werd in 2006 veroordeeld voor de moord op zijn ex-vrouw in het bijzijn van hun destijds 2-jarige dochtertje. Het is de tiende naam op de lijst.

Aksema vermoordde zijn ex-vrouw Marisse van der Burg in augustus 2004 in haar woning in het Twentse Goor. De 38-jarige man nam hun dochtertje na de moord mee naar Libië. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Op de nationale opsporingslijst staan mensen die dringend door de politie worden gezocht omdat ze zijn veroordeeld voor ernstige misdrijven of daarvan worden verdacht. De lijst is te vinden op nationaleopsporingslijst.nl. De politie en het Openbaar Ministerie hopen ermee tips over degenen die erop staan te krijgen.

Begin 2010 ging de lijst, waarop veroordeelden en verdachten met naam en foto staan, online. Om op de lijst te komen, moet iemand aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet op het misdrijf waar het om gaat een celstraf staan van ten minste acht jaar.