Gudelj drie duels aan de kant

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil AZ-speler Nemanja Gudelj voor drie wedstrijden schorsen. De middenvelder werd zaterdag in het competitieduel tegen Roda JC in de negentiende minuut van het veld gestuurd wegens een charge op Anouar Kali. Zeven minuten eerder had ook zijn ploeggenoot Nick Viergever al rood gekregen.

De verdediger van de Alkmaarders ontving voor het vasthouden van de doorgebroken Guus Hupperts een voorstel van een duel schorsing. AZ speelde ondanks de numerieke minderheid met 2-2 gelijk tegen de Limburgers.

Joey van den Berg van sc Heerenveen wordt mogelijk voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn overtreding op PSV'er Adam Maher. De aanvoerder van de Friezen moest na amper een kwartier spelen al de kleedkamers opzoeken, maar desondanks eindigde de confrontatie in 1-1.

Ook Utrecht-verdediger Mark van der Maarel en Deniz Türüç van Go Ahead Eagles wacht waarschijnlijk een schorsing. Als het aan de KNVB ligt blijven beide spelers een wedstrijd aan de kant.

Update 17:18 uur

Nemanja Gudelj heeft het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing geaccepteerd. Ook Joey van den Berg van sc Heerenveen accepteerde zijn schikkingsvoorstel en mist de komende twee duels van sc Heerenveen. Nick Viergever (AZ) en Mark van der Maarel (FC Utrecht) missen allebei de volgende wedstrijd van hun club.

Deniz Türüç van Go Ahead Eagles accepteerde als enige zijn voorstel van één duel schorsing niet. Komende donderdag verschijnt zijn zaak voor de tuchtcommissie.