[WK] Scolari: zesde ster ontbreekt op shirt Brazilië

Het Braziliaanse voetbalelftal gaat in eigen huis de zesde WK-titel in de historie winnen. Dat zei bondscoach Felipe Scolari zondag in Rio de Janeiro tijdens de presentatie van het nieuwe shirt van de Goddelijke Kanaries. "Het enige dat mist op dit shirt is de zesde ster", grijnsde de keuzeheer.

Het nieuwe kanariegele shirt werd gepresenteerd door Luiz Gustavo, speler van VfL Wolfsburg, die uitziet naar het WK in Brazilië. "Het is een eer. Het is voor het hele team een droom om het toernooi in eigen land te spelen. De steun van de fans gaat ons enorm helpen om onze missie om de wereldtitel te winnen te laten slagen." Vanwege de voetbalpassie van de Brazilianen staat aan de binnenkant de tekst 'geboren om te voetballen' gedrukt.

Scolari kan zich vinden in de gevoelens van Luiz. "Er heerst een grote eensgezindheid binnen de groep en je merkt dat de Brazilianen ook klaar zijn voor het WK. Ik weet zeker dat de eensgezindheid tijdens het toernooi enorm groot zal zijn. We moeten het samen doen en dan winnen we die wereldbeker."

De 65-jarige bondscoach, die de Seleção in 2002 de WK-zege bezorgde in Japan en Zuid-Korea, stelde dat het Braziliaanse team op de goede weg is om successen te behalen. "We volgen het plan dat we vorig jaar november hebben opgesteld en verder gaat er niet veel veranderen. De resultaten, vooral de winst in de Confederations Cup, zijn goed. Voor het WK moeten we het pad volgen dat we hebben uitgestippeld."

Ook oud-wereldvoetballer van het jaar Ronaldo was aanwezig bij de presentatie. Hij heeft er alle vertrouwen in dat dit Braziliaanse team, met als ster Neymar, hoge ogen gaat gooien tijdens het WK. "Het is een hele ambitieuze ploeg, met heel veel kwaliteit en een goede coach. Alles is aanwezig om de titel voor de zesde keer te winnen."

Het WK wordt 12 juni afgetrapt met de openingswedstrijd in São Paulo. Op 13 juli staat de finale gepland in het legendarische Maracanã-stadion in Rio de Janeiro. Op 6 december wordt vlak bij Salvador, in het noordoosten van Brazilië, geloot voor het eindtoernooi.