Cagliari-spelers dreigen met staking

De spelers van het Italiaanse Cagliari gaan mogelijk staken. De voetballers zijn het zat dat ze, vanwege aanhoudende problemen met het stadion, hun 'thuisduels' in Triëst spelen.

In het stadion van Cagliari, Stadio Is Arenas, kan al tijden niet worden gespeeld. In 2012 kwam het als thuishaven in de plaats van Stadio Sant'Elia, maar het blijkt vandaag de dag nog altijd niet aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen.

De spelers overwegen te gaan staken. Op zaterdag 19 oktober staat de volgende thuiswedstrijd op het programma; Catania komt dan op bezoek. Maar het is nog niet bekend of de wedstrijd doorgaat en waar hij dan zal worden afgewerkt.

Cagliari speelde vorig seizoen tegen Sampdoria en Torino al twee keer voor lege tribunes. Eerder kreeg de club uit Sardinië al een reglementaire 3-0 nederlaag opgelegd. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) gaf Cagliari de schuld van het niet doorgaan van het thuisduel met AS Roma.

Omdat Cagliari geen zin meer had de thuisduels zonder publiek te spelen, verhuisde het naar Triëst. In Stadio Nereo Rocco, dat op zevenhonderd kilometer ligt van Cagliari, speelt de club nu de thuisduels.