[Serie A] Juventus in doelpuntrijk duel langs AC Milan

AC Milan is zondagavond verder op achterstand gekomen in de Serie A. De Milanezen verloren de topper bij Juventus met 3-2. Milan kende in Turijn een bliksemstart met een goal binnen een minuut van Sulley Muntari. Door treffers van Andrea Pirlo, Sebastian Giovinco en Giorgio Chiellini liep Juventus uit naar 3-1. In blessuretijd maakte Muntari nog zijn tweede treffer, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Juventus nadert door de zege koploper AS Roma tot op twee punten. Milan staat met dertien punten achterstand op de koppositie inmiddels twaalfde.

Milan-verdediger Philippe Mexès kreeg zestien minuten voor tijd rood na een forse charge op Chiellini. Nigel de Jong werd bij Milan vijf minuten voor tijd vervangen. Urby Emanuelson bleef de gehele wedstrijd op de reservebank. Beide oud-Ajacieden waren dinsdag in het Champions Leagueduel tegen hun oude club wel van de partij. In die wedstrijd maakte Milan op de valreep de gelijkmaker: 1-1.

De subtopper tussen Lazio Roma en Fiorentina eindigde onbeslist. Er werd in Rome niet gescoord. Fiorentina is met twaalf punten de nummer zes. Lazio staat met een puntje minder een positie lager.