[EL] Uitslag Chornomorets - PSV

PSV heeft een prima resultaat neergezet tegen Chornomorets Odessa. De ploeg van Phillip Cocu won met 0-2 en zag Memphis Depay excelleren.

PSV-trainer Phillip Cocu kreeg nog voor de wedstrijd een tegenvaller te verwerken toen bleek dat jongeling Jorrit Hendrix niet kon starten. De verdediger kreeg bij de warming-up een bal tegen zijn hoofd en kon daardoor niet aan het duel in Oekraïne beginnen. Mattias Zanka Jörgensen stond als vervanger naast Jeffrey Bruma in het centrum.

De Eindhovenaren waren vanaf de start een stuk sterker dan de thuisploeg en met name Memphis Depay was erg dreigend. Met prima combinatievoetbal ging PSV op zoek naar het doel van Dmytro Bezotosny en Chornomorets had daar niet echt een antwoord op. Binnen een kwartier kwam PSV dan ook terecht op 0-1.

Uitblinker Depay kreeg de bal aan de linkerkant buiten de zestien in een counter aangespeeld door Jürgen Locadia en deed vervolgens alles goed. Eerst legde de aanvaller de bal perfect voor zichzelf klaar, om vervolgens vernietigend uit te halen. Met een prachtige curve vloog de bal over Bezotosny in de verre kruising, zodat de ploeg van Cocu na dertien minuten de leiding nam.

Gaandeweg slopen er steeds meer slordigheidjes in het spel van PSV, wat Chornomorets de kans gaf om er uit te komen. Toch stond de verdediging prima met Bruma en Zanka in het centrum en echt gevaarlijk werden de Oekraïners niet. Na rust zette de thuisploeg echter meer aan, en liep PSV steeds meer achteruit.

Invaller Léo De Matos was nog het dichtst bij een treffer, maar hij kreeg een lange bal vanaf links niet voorbij Przemyslaw Tyton. De Poolse doelman kwam bij deze voorzet eerst uit zijn doel, maar stapte vervolgens terug waardoor Matos in kansrijke positie kwam. Iets later kreeg de hardwerkende middenvelder Olexiy Gai nog een grote kans, toen hij een afgeslagen voorzet hard op Tyton schoot.

Door de druk van de thuisploeg kreeg PSV kansen om er snel uit te komen en in de 88e minuut beslisten de Eindhovenaren het duel. Opnieuw was Depay bij een doelpunt betrokken, toen hij invaller Florian Jozefzoon met een uitstekende steekbal diep stuurde. Jozefzoon tikte de bal langs Bezotosny, die een teruglopende verdediger neerhaalde. Zo kon de vleugelspeler eenvoudig de 0-2 inschieten, waarmee het duel was beslist. Door de zege heeft PSV drie punten, drie minder dan koploper Ludogorets.