Londen niet geschikt voor NFL-franchise

NFL UK managing director Alistair Kirkwood heeft aangegeven dat Londen nog steeds geen goede locatie is voor een NFL franchise. In het stadion Wembley worden al jaren wedstrijden van de NFL met succes afgewerkt.

In 2007 was Wembley het eerste stadion buiten Noord-Amerika waar een wedstrijd van de NFL werd gespeeld. De New York Giants versloegen toentertijd de Miami Dolphins met 13-10. Sindsdien wordt er elk jaar een wedstrijd gespeeld in Londen, wat zorgde voor de roep om een eigen team. Kirkwood en de NFL teams staan positief tegenover Wembley als vast stadion voor de NFL, maar Kirkwood vindt het nog te vroeg om een franchise in Engeland op te zetten.

Wel ziet hij groeimogelijkheden: "Het organiseren van twee wedstrijden per jaar is een grote aangelegenheid. We praten nu intern over de mogelijkheid om volgend jaar opnieuw twee, of zelfs drie wedstrijden te in Engeland te spelen. Het hangt af van de planning en de beschikbaarheid van de teams. Hopelijk weten we meer binnen een paar weken en kunnen we er iets over zeggen voor de wedstrijd die eind oktober gespeeld wordt op Wembley."