[Ligue 1] PSG en AS Monaco pakken een punt

Paris Saint-Germain en AS Monaco hebben in de Franse topper de punten verdeeld. In het Parc des Princes werd het 1-1. De winnaar van het duel mag zich koploper van de Franse competitie noemen, maar er stond meer op het spel. De wedstrijden tussen de twee grootmachten werd vooral gezien als een prestigestrijd tussen de twee kapitaalkrachtigste clubs van Frankrijk. Gregory van der Wiel stond bij PSG knap in de basis.

Zlatan Ibrahimovic brak de ban in de topper. Hij maakte na vijf minuten het openingsdoelpunt. Op aangeven van oud-Ajacied Maxwell schoot hij met de onderkant van zijn schoen de 1-0 op het scorebord. AS Monaco moest daarna druk zetten om zich terug te knokken.

Die andere topspits, Radamel Falcao trok de score vervolgens gelijk. Na een strakke voorzet smoorde de bal in het vijfmetergebied. Falcao was het alertst en benutte de mogelijkheid: 1-1. Daarna hielden beide ploegen elkaar bij de keel. In een hoog tempo kregen beide teams voldoende kansen. Edinson Cavani was in de extra speeltijd nog dichtbij de beslissende 2-1, maar zijn inzet werd gekeerd.

Door het gelijke spel blijft Monaco aan kop in de Ligue 1. PSG volgt op twee punten. Saint-Etienne staat tweede.