[UFC] Uitslagen UFC 165

Vannacht stond UFC 165 op het programma. De main event van de avond was Jon Bones Jones – Alexander The Mauler Gustafsson. Jon Jones won via unanimous decision en verbeterde zo het record van meeste titelverdedigingen in de light heavyweight-divisie. 

Vanwege Gustafsson’s lengte en bereik werd hem een kans toegedicht, ook al was deze miniem, tegen de atletische en uitermate getalenteerde Jon Jones. Vannacht bleek dat deze kans groter was dan vooraf gedacht. Jones en Gustafsson gingen de volle vijf kampioensronden in om zo uit te komen bij een beslissing van de jury. Deze jury scoorde het gevecht unaniem in het voordeel van Jones die daarmee alweer zijn zesde titelverdediging tot een succesvol einde bracht, in de twee jaar dat hij de titel in bezit heeft. 

Het gevecht ging gelijk op, waardoor er waarschijnlijk nog discussie zal opwaaien over de uitslag van de jury, maar dat Jones de winnaar was, was uiteindelijk wel duidelijk. Gustafsson raakte zijn tegenstander genoeg, iets wat Jones niet bijzonder vaak overkomen is. Jones reageerde echter met zijn typische stijl, wat bijdroeg aan de bijna vroegtijdige knockout van Gustafsson in de vierde ronde, toen Jones hem dusdanig schade aan zijn hoofd toebracht dat deze begon te bloeden.

Ook al won Jones, er ging ook veel eer uit naar de Zweed. Joe Rogan reageerde op zijn gebruikelijke enthousiaste manier dan ook op het gevecht met de tekst: "This was the greatest light heavyweight title fight in the history of the UFC." Dat moet iedereen uiteindelijk voor zichzelf bepalen, maar wat zijn stelling in ieder geval kracht bij zette is het feit dat het gevecht uiteindelijk de Fight of the Night werd. 

Andere uitslagen:
 

Winnaar Tegenstander Methode van winst
Renan Barao Eddie Wineland (T)KO, tweede ronde
Brendan Schaub Matt Mitrione Submission, eerste ronde
Francis Carmont Constantinos Philippou Unanimous decision
Khabib Nurmagomedov Pat Healy Unanimous Decision
Myles Jury Mike Ricci Split decision
Wilson Reis Ivan Menjivar Unanimous decision
Stephen Thompson Chris Clements (T)KO, tweede ronde
Mitch Gagnon Dustin Kimura Submission, eerste ronde
John Makdessi Renee Forte (T)KO, eerste ronde
Michel Prazeres Jesse Ronson Split decision
Alex Caceres Roland Delorme Split decision
Daniel Omielanczuk Nandor Guelmino (T)KO, derde ronde

Bonussen:

Fight of the Night: Jon Jones - Alexander Gustafsson
Knockout of the Night: Renan Barao
Submission of the Night: Mitch Gagnon