Kane-frontman: crisis is goed

Dinand Woesthoff van Kane noemt de economische crisis 'alleen maar goed'. "De crisis zorgt ervoor dat we juist veel meer samen moeten gaan komen", vertelt de 41-jarige zanger voor de camera van Novum Nieuws.

"Te veel welvaart brengt dat iedereen op z'n eigen eiland gaat zitten en gaat kijken wat de buurman te doen heeft", vindt de Kane-frontman. "Nu moeten we naar elkaar kijken en zeggen: misschien zijn de financiën niet waar het om gaat, maar moeten we het geluk uit andere dingen halen."

Volgens Woesthoff is die omslag al volop aan de gang. "Dat zie je op allerlei fronten. Of het nou is op het gebied van politiek, sociaal met z'n allen of de wereld voeden. We zijn veel meer bewust dan 25, dertig jaar geleden toen ik een klein ventje was."

Ook met zijn band wil Dinand positiviteit uitstralen. Toen Kane eerder dit jaar tijdens een protest in Den Haag speelde, voelde gitarist Dennis van Leeuwen voor het eerst die kracht. "We vinden: we moeten iets doen, we gaan iets doen hieraan." Met diezelfde positieve energie stond Kane zaterdagavond op het podium tijdens het Peace One Day-concert, dat het belang van vrede wilde onderstrepen.

Dat Kane soms wordt uitgelachen om de positieve houding, deert Dinand niet. "Als je probeert iets positiefs te doen, zal de cynicus altijd proberen dat op een makkelijke manier onderuit te halen", zegt Woesthoff, die cynici niet veel kans van slagen geeft. "Zo ga je het verschil nooit maken. Het verschil maken we door met z'n allen iets positiefs te willen bereiken, niet iets negatiefs."