Aandewiel nieuwe trainer Oss

Gert Aandewiel is de opvolger van de naar N.E.C. Nijmegen vertrokken Aton Janssen bij FC Oss. Dat maakte de Brabantse eerstedivisionist woensdag bekend. De 44-jarige trainer tekende een contract tot het einde van het seizoen. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om de samenwerking daarna te verlengen.

Aandewiel debuteerde in 2006 als coach in het betaald voetbal bij Haarlem. Hij stond daarna een klein jaar aan het roer bij Sparta. "De kans om weer als hoofdtrainer in de Jupiler League aan de slag te gaan was een van de redenen om voor Oss te kiezen. Daarnaast zie ik hier voldoende mogelijkheden om iets moois te laten ontstaan", laat de Katwijker weten.

Oss is matig aan het seizoen begonnen. Na acht duels staat de ploeg voorlaatste met zes punten. "Ik hoop het om te kunnen draaien, maar dat zal niet van de een op de andere dag gaan. Het heeft even tijd nodig om elkaar te leren kennen en de juiste lijn te vinden", stelt Aandewiel, die tot voor kort in de jeugdopleiding van FC Banants in Armenië werkte.

Janssen ging eind augustus bij NEC aan de slag. Bij de eredivisieclub uit Nijmegen verving hij de ontslagen Alex Pastoor.