[WK kwalificatie] Kaapverdië uitgesloten van deelname play-offs

Kaapverdië kan deelname aan het wereldkampioenschap voetbal alsnog vergeten. Het land stelde in het laatste kwalificatieduel tegen Tunesië een geschorste speler op. Het duel werd met 0-2 gewonnen door Kaapverdië, maar dat is nu omgezet in een 3-0 reglementaire overwinning voor Tunesië.

Tunesië komt nu op veertien punten en Kaapverdië blijft op negen punten steken. Tunesië wordt door deze zege alsnog de groepswinnaar en zal 16 september de koker in gaan voor de loting van de play-offs.

Bij Kaapverdië speelde Fernando Varela mee. De speler van Steaua Boekarest kreeg in maart in de kwalificatiewedstrijd tegen Equatoriaal Guinee een rode kaart vanwege onsportief gedrag tegen de scheidsrechter. Varela kreeg een schorsing van vier wedstrijden en deze schorsing was nog niet verlopen.

Naast dat Kaapverdië het duel verloor kreeg het ook nog een boete van zesduizend Zwitserse franc. Dit is omgerekend 4.850 euro. Naast Tunesië zullen ook Ethiopië, Ivoorkust, Ghana, Burkina Faso, Nigeria, Egypte, Algerije, Kameroen en Senegal strijden in een play-off voor één van de vijf Afrikaanse WK-plekken.