[Vuelta] Zeeman: zege Mollema beloning voor strijdend Belkin

Merijn Zeeman vindt de etappezege van Bauke Mollema een beloning voor het karakter dat Belkin toonde tijdens moeilijke tijden. "We hebben deze Vuelta veel tegenslag gekend, maar ondanks het feit dat we vijf man verloren, hebben we altijd het vertrouwen en de motivatie weten te behouden", vertelt de ploegleider van Belkin. Mollema demarreerde woensdag in de slotkilometer en bleef het aanstormende peloton net voor.

De relatief vlakke zeventiende rit was moeilijker dan die op papier leek, wist Zeeman. "We hadden het parcours gisteren uitgebreid bekeken en Erik Dekker heeft vandaag voor het peloton uitgereden en zodoende kenden we precies alle gevaarlijke punten", zegt hij. "De plek waar het op de kant ging hadden we opgeschreven en de mannen zaten op dat moment dan ook perfect van voren."

Zeeman sprak van een 'echte teamprestatie'. "Vandaag viel het allemaal mooi samen. Bauke wint met een prachtige actie, maar ik ben ook erg blij met de bijdragen van David (Tanner), Juanma (Garate) en Robert (Wagner)."