Beyoncé viert verjaardag op Nederlands jacht

Beyoncé heeft haar 32e verjaardag woensdag gevierd op een gehuurd megajacht in de Middellandse zee. Ze verbleef samen met manlief Jay-Z en dochter Blue Ivy op de Nederlandse boot. Dat berichtte entertainmentzender E! vrijdag.

Het 65 meter lange jacht, de Galactica Star, waarop het gezinnetje een week heeft rondgedobberd, werd in juni afgeleverd door jachtbouwer Heesen in het Brabantse Oss. Het jacht is voorzien van twaalf gastenverblijven en dertien slaapplaatsen voor het personeel. Verder heeft de boot onder meer een jacuzzi met glazen bodem en een Turks bad. De topsnelheid van het gevaarte bedraagt ruim vijftig kilometer per uur en de gasten kunnen het schip op en af met twee bijgeleverde speedboten of met een helikopter.

Van wie Beyoncé de boot heeft gehuurd en voor hoeveel, is niet bekend. Maar een specialist op het gebied van luxe huurjachten schat de huurprijs op zo'n kwart miljoen euro per week. Dat is de kale huurprijs, zonder brandstof en zonder eten en drinken. De vijftien liter fles Armand de Brignac Brut Gold champagne waarmee Jay-Z op de boot werd gespot, heeft het glamourkoppel dus nog apart moeten afrekenen. De vaart begon in Formentera in Spanje en eindigde in een badplaats onder de rook van Napels in Italië.