[Bundesliga] Van der Vaart bezorgt HSV eerste seizoenszege

Rafael van der Vaart heeft Hamburger SV zaterdag aan de eerste zege van het seizoen geholpen. De aanvoerder nam tegen Eintracht Braunschweig de openingstreffer voor zijn rekening. Het werd dankzij goals van Jacques Zoua en Hakan Calhanoglu (2) uiteindelijk 4-0 voor HSV, dat slechts vier punten pakte uit zijn eerste vier duels.

Werder Bremen ging hard onderuit op bezoek bij Borussia Mönchengladbach, waar Luuk de Jong en Roel Brouwers de hele wedstrijd op de bank bleven. De thuisploeg won met 4-1 door doelpunten van Juan Arango, Raffael, Max Kruse en Patrick Herrmann. Door een eigen goal van Håvard Nordtveit deed Werder nog iets terug.

Eljero Elia begon in de basis bij de bezoekers, maar de vleugelspeler moest al na een halfuur geblesseerd naar de kant. Zowel Gladbach als Bremen staat in de middenmoot met zes punten. Ook FC Augsburg staat op zes punten.

Aanvoerer Paul Verhaegh behaalde met Augsburg de derde overwinning van het seizoen. De Oranje-international zag zijn ploeg met 1-0 zegevieren bij FC Nürnberg. Kevin Vogt werd de matchwinner met een doelpunt zes minuten voor tijd. De thuisploeg moest een kwartier voor tijd met tien man verder na een rode kaart voor Horacio Pínola.

Trainer Jos Luhukay wist met Hertha BSC geen punten af te snoepen van VfL Wolfsburg. De thuisploeg trok met 2-0 aan het langste eind, waardoor Hertha zesde staat met zeven punten. Wolfsburg heeft een puntje minder. Hannover 96 was voor eigen publiek overtuigend FSV Mainz de baas met 4-1 en staat vierde met negen punten, net zo veel als Mainz.