Chelsea haalt Eto'o in plaats van Rooney

Chelsea staat op het punt om Samuel Eto'o in te lijven. De Londense club neemt de 32-jarige aanvaller over van Anzhi Makhachkala, meldt de BBC donderdag. De komst van Wayne Rooney is daardoor definitief van de baan. Chelsea zag tot twee keer toe een bod op de spits afgewezen worden door Manchester United.

Eto'o zal bij Chelsea worden herenigd met José Mourinho, met wie hij eerder een uitermate succesvolle periode kende bij Internazionale. De Kameroener won aan de zijde van de Portugese coach in 2010 de Champions League. Eerder had hij die prijs ook met FC Barcelona (2006, 2009) al twee keer in de wacht gesleept.

Chelsea nam eerder deze week al de Braziliaan Willian over van Anzhi Makhachkala. De oude club van Guus Hiddink houdt uitverkoop na een besluit van eigenaar Suleyman Kerimov om flink te gaan snoeien in het budget.

Update 17.20 uur
Chelsea heeft zich versterkt met Samuel Eto'o. De Kameroener tekent bij de Londenaren een contract voor één jaar waarmee hij naar verluidt rond de acht miljoen euro zal opstrijken. Dat steekt schril af tegen de twintig miljoen euro die hij verdiende bij zijn vorige club Anzhi Makhachkala. 

Eto'o is in zijn nopjes met zijn nieuwe werkgever én nieuwe trainer. "Ik heb eerder goed samengewerkt met Mourinho, dus ik heb deze kans met beide handen aangegrepen", zo vertelt Eto'o op de clubwebsite.