Force India ontwikkelt VJM06 niet verder

Het Formule 1-team Force India gaat zich volledig richten op het seizoen 2014. Coureur Adrian Sutil meldt aan Auto Motor und Sport dat de huidige VJM06 niet verder meer ontwikkeld zal worden.

"We hebben niks nieuws meer in de planning staan voor dit seizoen." Het wil volgens Sutil niet zeggen dat er nauwelijks meer aan de VJM06 gesleuteld wordt. "Je kunt ook tijd winnen door de auto verder te optimaliseren, door wat je al hebt beter te maken. Dat was vorig jaar bovendien niet anders. Toen werd de ontwikkeling ook stopgezet, maar maakte het team in de tweede seizoenshelft alsnog vooruitgang."

In de strijd om het constructeurskampioenschap raakte Force India afgelopen weekend in België de vijfde plaats kwijt aan McLaren dat haar zaken langzaam maar zeker voor elkaar lijkt te hebben. Volgens Sutil is er nog hoop voor zijn team om de positie terug te pakken. "McLaren is een sterk team dat eigenlijk verder naar voren hoor te staan, maar wij blijven er gewoon naar streven tjdens elke race zoveel mogelijk punten te scoren en dan zullen we wel zien hoe het afloopt."