[CL] Uitslag AC Milan - PSV

AC Milan bleek in de return van de voorrondes van de Champions League een maatje te groot voor PSV (3-0). Kevin-Prince Boateng was grote man aan de zijde van de Italianen.

Zeker het eerste half uur was voor de Italiaanse grootmacht. Bij PSV zat Zakaria Bakkali op de tribune vanwege een blessure en juist zijn aanwezigheid was wenselijk voor de Eindhovenaren. De aanvaller zag een PSV dat na zo'n 25 minuten in de wedstrijd kwam, maar toen al op achterstand stond. Milan, met Nigel de Jong in de basisploeg, stond al na acht minuten op een 1-0 voorsprong. Na een kansje van Tim Matavz - zijn kopbal ging naast - ontving Kevin-Prince Boateng de bal. Hij mikte de bal laag in de rechterhoek en schoot de Champions League-droom van PSV al min of meer aan duigen.

PSV wist in de voorbije drie confrontaties in Milaan niet te scoren. Dat de Italiaanse opponent zo vroeg al op voorsprong kwam, hielp dan ook niet mee om dat statistiek te devalueren. Voor de rust kwamen de Brabanders zelfs nog goed weg toen een inzet van Stephan el Shaarawy op de lat belandde. Trainer Philip Cocu was gedwongen meer op de aanval te spelen. Na de rust had dat bijna direct resultaat. Georginio Wijnaldum kreeg de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden, maar Milan-doelman Christian Abbiati voorkwam een doelpunt van de Oranje-international.

Kort erna gaf Mario Balotelli voor Milan het verlossende antwoord op de bij vlagen goed spelende Eindhovenaren. De spits verlengde een kopbal van Phillippe Mexes en liet Jeroen Zoet even verrast als hemzelf achter. Met de 2-0 liet hij niets meer over van de intenties van PSV om nog een stunt uit het vuur te slepen. Toen Boateng na 77 minuten ook nog eens zijn tweede van de avond maakte, stond er eigenlijk niets meer op het spel in het San Siro. PSV speelt de rest van het seizoen in de Europa League en is een droom armer. Voor Milan begint opnieuw een seizoen waarin Champions League-succes een grote rol moet gaan spelen.

PSV-speler Stijn Schaars in duel met AC Milan-speler Nigel de Jong (Foto: Pro Shots)