Marussia pleit voor eerlijke behandeling

Het Formule 1-team Marussia heeft gepleit voor een eerlijke behandeling. Het is het team een doorn in het oog dat het de enige renstal in de sport is die nog geen nieuw Concorde Agreement af heeft gesloten met de commerciële rechtenhouder Formula One Management.

Teamdirecteur Graeme Lowdon liet in The Times weten niet blij te zijn dat er nog steeds geen handtekeningen zijn gezet. "Het enige waar we om vragen is een eerlijk speelveld. Alle teams zouden gelijk behandeld moeten worden, maar dat is niet het geval. Wij hebben nog geen overeenkomst met de commerciële rechtenhouder. Waarom is dat? Deze sport staat bol van de mysteries en dit is daar één van."

De Brit wijst naar de eigenaar van de Formule 1 CVC Capital. Hij vindt dat CVC ervoor moet zorgen dat er opgehouden wordt met het spelen van polieke spelletjes, zodat er alsnog een overeenkomst met FOM gesloten kan worden. "Dit is het wereldkampioenschap Formule 1, niet het wereldkampioenschap van investeringsfondsen. Mijn mening is dat het kampioenschap groter is dan de deelnemers en daardoor is het een succesvolle investering voor CVC. Daar mogen ze wel wat meer respect voor opbrengen, net als voor de deelnemers."