Philip Seymour Hoffman in thriller Child 44

Philip Seymour Hoffman is in onderhandeling voor een rol in de politieke thriller Child 44. dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Hij zou zich dan bij de cast voegen bestaande uit onder anderen Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman, and Joel Kinnaman. Hoffman is waarschijnlijk de laatste die zich nog bij de cast voegt. De opnames zijn op 10 juni al van start gegaan in Praag.

De film, gebaseerd op het boek van Tom Rob Smith, gaat over een lid van de militaire politie in de Sovjet-Unie die een serie bloederige kindermoorden onderzoekt tijdens het bewind van Stalin. Hij wordt in zijn onderzoek echter vooral tegengewerkt door de overheid, die weigert te erkennen dat er een seriemoordenaar in hun midden rondloopt.

De 45-jarige acteur was de afgelopen tijd te zien in het politieke drama The Ides of March, het honkbaldrama Moneyball en The Master, een drama over een cult die sterk doet denken aan Scientology. Voor deze laatste film kreeg Hoffman een Oscarnominatie voor beste acteur.

Child 44 staat onder regie van Daniel Espinosa, die al eerder met Kinnaman samenwerkte aan Snabba Cash. Hij leverde onlangs de actiefilm Safe House af, met Denzel Washington en Ryan Reynolds in de hoofdrollen.

Philip Seymour Hoffman hoogstwaarschijnlijk in Child 44 (Foto: Novum)
Philip Seymour Hoffman hoogstwaarschijnlijk in Child 44 (Foto: Novum)