Wildschut: "Bevalt me nu al goed"

Yanic Wildschut is blij dat hij VVV-Venlo heeft kunnen verlaten voor sc Heerenveen. De buitenspeler kijkt uit naar komend seizoen, "Het bevalt me nu al goed", zegt Wildschut op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

"sc Heerenveen is een stuk groter dan mijn vorige club VVV-Venlo. Dat merk je aan kleine dingen. Zo lagen er bijvoorbeeld al veel spullen klaar in de kleedkamerkastjes en er werken hier meer mensen bij de club. Het is voor mij weer een stapje hoger. Ik heb er zin in. Ik ben heel blij dat ik speler van sc Heerenveen ben."

De transfer hing al een langere tijd in de lucht. "Vorig jaar was ik al bijna rond met sc Heerenveen. Ik dacht destijds echt dat ik hier zou gaan spelen, maar op het laatste moment is de transfer toch nog afgeketst. Dat was heel jammer. Zeker in het begin zat ik daar mee."

"Ik denk dat het invloed gehad heeft op mijn prestaties van afgelopen seizoen", vervolgt Wildschut. "Het ging een stuk minder, al kwam dat ook omdat tegenspelers anders naar mij gingen kijken. Ik had het seizoen daarvoor goed gespeeld, dus kreeg ik vaak dubbele dekking."

Wildschut krijgt alsnog de kans om zich te bewijzen bij Heerenveen. "Ik ben heel blij dat het alsnog definitief rondgekomen is met de club. sc Heerenveen heeft ondanks mijn mindere periode steeds aangegeven dat ze me graag wilden hebben. Ik heb goede gesprekken met Johan Hansma (technisch directeur, red.) gevoerd. Hij gaf aan vertrouwen te hebben dat ik mijn vorm bij sc Heerenveen weer zou vinden. Dat gaf mij een goed en warm gevoel. Ik ben een gevoelsmens, dus dat vond ik heel belangrijk."