Jalabert verbaasd over dopingbeschuldiging

Laurent Jalabert is verbaasd over de beschuldiging dat hij in de Tour de France van 1998 epo heeft gebruikt. "Ik ben niet geïnformeerd, dus vind ik het vreemd dat journalisten kennelijk wel op de hoogte zijn", liet de oud-renner zich in een interview met het Franse RTL ontvallen.

De Franse sportkrant L'Équipe bracht maandag naar buiten dat in 2004 bij het opnieuw testen van stalen uit de Tour van 1998 epogebruik van Jalabert aan het licht is gekomen. Een parlementaire onderzoekscommissie die doping in Franse wielrennen onder de loep neemt zou de hand hebben weten te leggen op die informatie.

Jalabert liet in eerdere gesprekken met de commissie weten nooit bewust doping te hebben gebruikt. "Na de etappes zorgde de doktoren voor de renners. Ze deden wat goed was voor ons herstel en wij vertrouwden ze, maar wisten niet precies wat we kregen toegediend. We stelden geen vragen. Kregen we doping? Volgens mij niet."

De voormalig winnaar van de groene trui en bolletjestrui in de Tour de France stapte eerder dit jaar op als bondscoach van de Franse wielrenners. Hij wilde zich volledig richten op zijn herstel na een verkeersongeluk. Tijdens de Tour is hij een van de vaste commentatoren op de Franse televisie.