OM eist zes maanden cel voor ontucht via webcam

Een man uit Voorburg gaat als het aan justitie ligt een halfjaar de cel in voor het plegen van ontucht met acht minderjarige meisjes via de webcam. Ook heeft hij volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag twee meisjes aangerand.

De 22-jarige man wordt daarnaast beschuldigd van het maken, bezitten en verspreiden van kinderporno. Op zijn computer stonden screenshots van 37 meisjes tussen de 11 en 15 jaar die hij kende via sociale media.

Volgens justitie benaderde de man de meisjes onder allerlei aliassen. Hij wist hun vertrouwen te winnen door zielige verhalen op te hangen, complimentjes te geven en geld aan te bieden. Uiteindelijk kreeg hij de meisjes zover dat ze deels naakt voor de webcam poseerden en seksuele handelingen met zichzelf verrichtten.

De Voorburger nam alles op en chanteerde de meisjes er vervolgens mee, waarna ze nog verder gingen. Negentien meisjes hebben aangifte gedaan tegen de man. Veel van hen waren bang dat hij de beelden op internet zou zetten en gaven aan daarom gehoor te geven aan zijn verzoeken.

Justitie eiste ook een voorwaardelijke celstraf van twee jaar tegen de man, met een proeftijd van twee jaar. Ook wil het OM dat de rechtbank hem de maximale werkstraf van 240 uur oplegt en dat het hem wordt verboden contact op te nemen met de slachtoffers.

De politie kwam de man op het spoor in een onderzoek naar een 23-jarige man uit Brielle. Ze hadden via internet contact met elkaar over meisjes die ze hadden benaderd. Ook wisselden ze contactgegevens van meerdere meisjes uit. De man uit Brielle moet volgende week voor de rechter moet verschijnen.