Van der Garde toch tevreden

Vandaag startte Giedo van der Garde op de vijftiende plek. Helaas was dat ook tevens zijn finishplaats na diverse problemen.

Het was een incidentrijke race en er had wellicht meer in gezeten: “Vanaf de vijftiende plek maakte ik een goede start, maar Maldonado raakte me, waardoor mijn vloer beschadigd raakte. Ik moest ook binnenkomen voor een nieuwe neus en lag daardoor na de eerste ronde op de 22e positie. Mijn race leek over, ook omdat ik vanaf de tiende ronde geen KERS meer had. Na de crash van Massa kon ik mijn ronde achterstand echter wegwerken en weer meedoen.

Ik dacht dat mijn geluk toen wel voorbij was, maar de rode vlag na het incident tussen Bianchi, Maldonado en Chilton gaf me de kans weer wat van mijn race te maken. Door wat pitstops van anderen kon ik mezelf naar de veertiende plek opwerken, maar helaas gingen mijn banden helemaal kapot. Ik kon Chilton niet meer achter me houden en eindige als vijftiende,” aldus de Nederlander.

Dit is natuurlijk niet wat we wilden na zo’n goed resultaat op zaterdag. We hebben echter weer wat lessen geleerd en in het algemeen was het toch een prima weekend.