Duitse kranten zetten Robben in het zonnetje

De Duitse kranten hebben na zijn winnende treffer in de Champions Leaguefinale mooie woorden over voor Arjen Robben. "Robben treft het Dortmund-hart", kopt Bild. "De 89e minuut! Dat Bayern! De triomf van Londen is perfect!", gaat de boulevardkrant verder. Bayern versloeg Dortmund dankzij een late treffer van Robben met 2-1.

De Süddeutsche Zeitung benadrukt dat Robben na drie verloren finales eindelijk eens aan het langste eind trekt. "Zijn verhaal laat zien dat een voetballer er goed aan doet zijn eigen nederlagen niet al te ernstig te nemen en geduldig verder te gaan." De Nederlander verloor eerder een WK-finale en twee Champions Leaguefinales.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung kopt dat Bayern Dortmund moet danken. "Bayern heeft zich met de zege van een nachtmerrie van drie verloren finales bevrijd. De triomf op Wembley is een logisch vervolg van de dominantie in het voetbal dit jaar", schrijft de krant. Op de website plaatste de krant zelfs een animatievideo van Robbens treffer met de kop 'Robben met zeer veel gevoel'.