Amsterdam wint tweede duel van play-off-finale

De hockeyvrouwen van Amsterdam hebben het tweede duel van de play-off-finale gewonnen. In Den Bosch waren de hoofdstedelingen met 2-1 te sterk. Een derde wedstrijd moet gaan uitwiizen welke ploeg er met de titel vandoor gaat.

Net als in de voorgaande play-off-duels, versierde Den Bosch al binnen vijf minuten een corner. Het vizier van Maartje Paumen stond – in tegenstelling tot zaterdag – op scherp. De captain van de Bossche ploeg zette de gastvrouwen op voorsprong: 1-0. Na vier minuten kreeg Den Bosch een dot van een kans. Marloes Keetels zette Sabine Mol alleen voor goalie Anne Veenendaal, maar Mol miste doel. De Brabanders hielden wel een korte hoekslag aan de aanval over, maar deze werd niet benut.

Vervolgens golfde het duel op en neer. Beide ploegen waren fel, kregen wat doelpogingen, maar het grotendeel van de wedstrijd werd op het middenveld afgewerkt. Amsterdam kreeg tien minuten voor rust de eerste corner en ook deze werd meteen benut. Kelly Jonker reageerde uiterst attent op een rebound en bracht de stand in evenwicht: 1-1.

In de tweede helft hielden elkaar beide ploegen elkaar opnieuw in bedwang, al leek Amsterdam bij vlagen fitter te zijn dan Den Bosch. De hoofdstedelingen versierden na rust drie corners, waarvan de laatste werd omgezet in een doelpunt. Via een cornervariant bracht Jonker haar ploeg op voorsprong: 2-1. Zowel de gastvrouwen als de bezoekers probeerden vervolgens nog wat kansen te forceren, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan. De derde en beslissende wedstrijd is aanstaande zaterdag. Deze wedstrijd heeft opnieuw plaats in Den Bosch.