Uitslag FC Dordrecht - Go Ahead Eagles

FC Dordrecht en Go Ahead Eagles hebben in de eerste ronde van de play-offs om promotie voor een heuse thriller gezorgd. Aan de Kromme Dijk werd het 3-3.

Na 22 minuten zorgde Dordrecht-spits Lars Veldwijk voor de eerste treffer van de wedstrijd. Tot dan aan toe waren de Schapenkoppen heer en meester in het eigen stadion. Van het Go Ahead dat in de laatste competitieronde FC Volendam van de titel afhield, was dan ook niets meer over. Uit het niets kwam Go Ahead op gelijke hoogte, via een van richting veranderd schot zorgde Freek Heerkens twee minuten na de openingstreffer voor de 1-1.

Vlak voor rust ontpopte de wedstrijd zich tot een waar spektakel. Eagles verdediger Bart Vriends maakte een opzichtige overtreding binnen het zestienmetergebied. Scheidsrechter Richard Liesveld liet hem daarop de rode kaart zien. De daaropvolgende strafschop werd feilloos benut door Veldwijk. Lang kon Dordrecht niet genieten van de voorsprong. In de extra tijd van de eerste helft krulde Denitz Turuc op fabuleuze wijze een vrije trap binnen.

Ook na rust was het Dordrecht dat de klok sloeg. De Deventenaren probeerden alleen via counters eruit te komen. Het was dan ook Go Ahead dat via Xander Houtkoop verassend op een 2-3 voorsprong kwam.Na lang aandringen van Dordrecht lukte het dan toch om de stand weer op gelijk te trekken. Josimar Lima schoot de zesde en laatste treffer van de wedstrijd binnen. Zaterdag staan de twee ploegen wederom tegenover elkaar. De winnaar van het tweeluik staat in de tweede ronde tegenover VVV-Venlo.