Babos: "Had een speciale band met Mario"

Na acht jaar trouwe dienst verruilt Gábor Babos NEC voor een terugkeer naar NAC Breda. Aankomende zondag staat de Hongaar voor het laatst onder de lat bij de Nijmegenaren.

Op de officiële website van NEC blikt hij terug op zijn periode in Nijmegen. "Ik sluit een periode van m'n carrière af. Het was niet de kortste periode, het is hier mijn achtste seizoen. Over al die mooie jaren ga je nadenken", aldus de ervaren sluitpost.

De mooiste herinneringen bewaart hij aan het tijdperk onder Mario Been. "Ik had met Mario Been een speciale band", legt hij uit. "Als ik er één moet kiezen dan is hij het. Destijds hadden we een compleet andere selectie. Ik ben, denk ik, de laatste die van die ploeg over is."

"In de tijd erna heb ik heel veel spelers zien komen en gaan. Als je ziet hoeveel spelers van dat team stappen hebben gemaakt. Kijk naar jongens als Jeremain Lens en Peter Wisgerhof", herinnert Babos zich. "Het was echt een fantastisch elftal. Echt een team, een vriendschap. We hebben dat seizoen een hoop meegemaakt. Begonnen het seizoen met vuilniszakken op het veld, maar eindigden met champagne."