Racoon al twee jaar in albumlijst

Racoon staat vrijdag twee jaar onafgebroken in de Album Top 100. De cd Liverpool Rain staat in zijn 104e week op de zestiende plaats in de lijst. Racoon bezet ook de derde positie met de cd The Singles Collection.

Racoon is met Liverpool Rain overigens niet de artiest die op het moment het langst in de Album Top 100 staat. Caro Emerald houdt het met Deleted Scenes From the Cutting Room Floor al 145 weken vol. Ook Adele, Queen en Bob Marley houden het al langer vol.

De koppositie is deze week voor Gerard Joling. De zanger komt met Ik Ook van Jou binnen op de eerste plaats. "Te blij", reageerde de zanger via Twitter. "Net een week uit, echt super." Michael Bublé zakt met zijn album To Be Loved van de eerste naar de tweede positie.

In de Single Top 100 lijkt het officiële Koningslied na de troonswisseling van dinsdag de daling te hebben ingezet. Het omstreden lied zakt van de eerste naar de derde plek. Robin Thicke en Pharrell Williams hebben deze week met de single Blurred Lines de koppositie veroverd.

Pharell bezet naast de eerste ook de tweede plaats. Die is voor de tweede achtereenvolgende week voor de wereldwijde hit Get Lucky, een samenwerking van de zanger met Daft Punk.