Bosz: "Geloof was er in de eerste helft"

Heracles Almelo krijg in De Kuip een flinke oorwassing van Feyenoord (6-0). Coach Peter Bosz hoopte erop dat de speelwijze van zijn ploeg in de eerste helft anders uitpakte.

"Dat Pellè veel ruimte kreeg, vind ik op zich geen probleem omdat hij in de diepte niet gevaarlijk is. Wij wilden op het middenveld een man meer hebben, daar hebben we goede voetballers staan. Op die manier probeerden we Feyenoord pijn te doen. Als je zo dom balverlies lijdt, met zoveel mensen voor de bal, dan vraag je om problemen", aldus Bosz tegenover Eredivisie Live.

"In de tweede helft zijn we met tien man heel verdedigend gaan spelen, dicht bij elkaar. Ze hadden er nog één of twee bij kunnen prikken, maar je weet dat het tempo bij hen bij een hoge score omlaag zou gaan. Ik maakte me daar niet zoveel zorgen over, het ging me meer om de eerste helft. We hadden toen het geloof dat we hier een goed resultaat konden halen."

Bosz is teleurgesteld over de nederlaag in Rotterdam, maar is over het geheel gezien niet ontevreden over zijn ploeg. "Wij hebben na PSV, Ajax, Feyenoord en Vitesse de meeste doelpunten gemaakt in de Eredivisie. Dat is voor de mensen ook leuk om naar te kijken."