[Premier League] Doek valt voor QPR en Reading

Queens Park Rangers en Reading zijn zondagmiddag uit de Premier League gedegradeerd. De twee clubs hadden het onderlinge treffen moeten winnen om uitzicht te houden op lijfsbehoud, maar bleven in Reading steken op een doelpuntloze remise. Reading was een seizoen actief op het hoogste niveau, QPR twee.

Uit de Premier League degraderen de drie onderste clubs. QPR en Reading staan gezamenlijk laatste met 25 punten, op zeven punten achterstand van Wigan Athletic. Aston Villa staat momenteel op de veilige zeventiende plek met 34 punten.

Ondanks dat er nog negen punten in de laatste drie speelronden te verdienen zijn, is het doek al gevallen voor QPR en Reading. Wigan en Villa spelen immers de laatste speeldag tegen elkaar en een van de twee zal daarom op een puntentotaal van minimaal 35 uitkomen.

Met name de degradatie van QPR mag opvallend genoemd worden. De kapitaalkrachtige Londense club investeerde een vermogen in de selectie, maar bivakkeerde desondanks vrijwel het hele seizoen op de laatste plaats.

Vorig seizoen wist QPR zich op de laatste speeldag nog veilig te spelen. Een nederlaag in de legendarische kampioenwedstrijd van Manchester City, dat twee keer scoorde in blessuretijd, had door gunstige uitslagen op andere velden geen gevolgen.