[Darts] UK Open Q7 voor Huybrechts

Na overwinningen op onder andere Adrian Lewis (6-3), Michael van Gerwen (6-4), Gary Anderson (6-5) en John Part (6-2) is Kim Huybrechts de terechte winnaar geworden van de UK Open Qualifier 7. Hiermee heeft The Hurricane zijn eerste PDC titel op zak.

Huybrechts had geen goede start op de UK Open Qualifiers van 2013. Op de eerste vijf vloertoernooien lag de Belg er steeds vroeg uit. Twee weken terug liet hij zijn vloervorm weer zien. Tijdens de zesde qualifier schopte hij het tot de finale, waar hij door Van Gerwen werd verslagen.

Van de zes voorgaande UK Open Qualifiers won Michael van Gerwen er vier, stond één keer in de finale en bereikte één keer de halve finale. Gisteren lukte het Huybrechts om de jonge sensatie een halt toe te roepen. Voor Van Gerwen is de nederlaag de tweede binnen drie dagen. Donderdag verloor Mighty Mike in de Premier League namelijk van Simon Whitlock.

De beste 96 spelers van de UK Open Order of Merit zullen samen met 32 gekwalificeerde amateur spelers aan de UK Open deelnemen. Onder de Nederlanders zijn naast Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Co Stompé, Gino Vos, Jelle Klaassen en Leon de Geus al verzekerd van deelname aan de 'FA Cup of Darts'. Roland Scholten, Ryan de Vreede en Mareno Michels krijgen vandaag hun laatste kans om deelname veilig te stellen.