[NBA] Oklahoma op ramkoers voor volgende ronde play-offs

Oklahoma City Thunder is in de NBA nog een overwinning verwijderd van de tweede ronde van de play-offs. De verliezend finalist van vorig seizoen kwam in de best-of-sevenserie tegen Houston Rockets op 3-0. Kevin Durant scoorde in de 104-101 uitoverwinning 41 punten, waarvan 27 in de eerste helft. Woensdag is de vierde wedstrijd ook in Houston. Bij winst is Oklahoma verzekerd van de volgende ronde.

Memphis Grizzlies kwam op gelijke hoogte met Los Angeles Clippers. Door de 104-83 thuiszege van de Grizzlies staat het 2-2, terwijl de Clippers na de eerste twee duels nog soeverein aan de leiding gingen. Marc Gasol en Zach Randolph werden met 24 punten topscorer voor Memphis. Het vijfde duel wordt dinsdag in Los Angeles gespeeld.

Atlanta Hawks bracht de spanning terug in hun serie tegen Indiana Pacers. De ploeg boekte een 90-69 thuiszege en verkleinde daarmee de achterstand tot 2-1. Al Horford speelde een hoofdrol met 26 punten en zestien rebounds. De Hawks kunnen maandag met wederom een thuiswedstrijd op het programma de stand proberen gelijk te trekken.