Tien Amerikaanse steden willen Spelen 2024

Tien Amerikaanse steden hebben interesse getoond in de Olympische Spelem van 2024. Dat heeft directeur Scott Blackmun van het Amerikaans olympisch comité USOC vrijdag gezegd. Los Angeles en Philadelphia zijn daar twee van. San Diego samen met de Mexicaanse buurstad Tijuana een gooi naar de Spelen doen. Chicago heeft geen interesse.

Andere steden wilde Blackmun nog niet noemen. Wel wilde hij kwijt dat behalve Chicago nog twee steden formeel hebben gesteld geen interesse te hebben. Het USOC benaderde 35 Amerikaanse steden.

De Verenigde Staten hebben sinds Atlanta in 1996 geen Zomerspelen meer georganiseerd. New York deed een poging om de Spelen van 2012 binnen te halen, maar verloor van Londen. Vier jaar later ging Chicago, ondanks de aanwezigheid van president Barack Obama bij de verkiezing, al in de eerste ronde onderuit. Rio de Janeiro kreeg de Spelen van 2016 uiteindelijk.

Sindsdien heeft het USOC een langlopend conflict met het IOC over televisiegelden opgelost. Dat werd als een van de belangrijkste redenen gezien waarom het IOC de Amerikaanse steden geen kans gaf.