[Bundesliga] Greuther Fürth strijdend ten onder tegen Hannover

SpVgg Greuther Fürth kan degradatie uit de Bundesliga nauwelijks meer ontgaan. De club verloor vrijdag met 3-2 van Hannover 96 en heeft nog slechts een minieme kans om directe degradatie te ontlopen. Als FC Augsburg zaterdag minimaal een punt pakt tegen VfB Stuttgart is de degradatie dit weekeinde al een feit.

Mohammed Abdellaoue opende in de 36e minuut de score voor Hannover dat een fris spelend Greuther Fürth trof. De thuisploeg kwam vijf minuten later dan ook verdiend op gelijke hoogte via Nikola Djurdjic.

In de tweede helft namen de bezoekers opnieuw de leiding. In de 71e minuut was het André Hoffmann die scoorde. Opnieuw toonde Greuther Fürth echter veerkracht. In de 83e minuut dook Djurdjic plots voor Hannover-doelman Ron-Robert Zieler op en kopte de 2-2 binnen.

Greuther ging daarna op zoek naar de winnende goal. De ploeg kreeg echter het deksel op de neus toen Sergio da Silva Pinto de 3-2 scoorde voor Hannover en de bezoekers daardoor te veel gaf.

Hannover klimt door de zege naar de negende plaats met 41 punten uit 31 duels. Greuther Fürth blijft met achttien punten uit 31 laatste.