Werder Bremen schorst Arnautovic en Elia

Eljero Elia en Marko Arnautovic zijn voorlopig niet welkom bij hun club Werder Bremen. Beiden zijn tot nader orde disciplinair geschorst. Het duo werd afgelopen nacht door de politie op de A1 richting Osnabrück aangehouden omdat ze veel te hard reden en aggressief waren tegen de agenten. 

Arnautovic werd om 03.15 uur als eerste door politie aan de kant gezet omdat hij meer dan vijftig kilometer te hard reed. Even later stopte ook de auto van Elia bij Arnautovic. Beide spelers hadden geen alcohol gebruikt. De clubleiding vindt het gedrag van het duo dusdanig onprofessioneel dat ze per direct disciplinair geschorst zijn. "We zijn diep teleurgesteld", meldt Werder-directeur Thomas Eichin. "We hebben alleen spelers nodig die honderd procent met de club en hun vak bezig zijn. Wie twee dagen voor een belangrijke wedstrijd om drie uur 's nachts over de snelweg rijdt, is dat duidelijk niet. We moeten een signaal afgeven."

Uiteindelijk mochten beide spelers hun weg vervolgen nadat er een procesverbaal was opgemaakt. Werder Bremen, dat nog altijd niet zeker is van lijfsbehoud, speelt zaterdag tegen Bayer Leverkusen. Hoe lang Arnautovic en Elia geschorst blijven is niet duidelijk, maar zeker is dat beide aanvallers de komende dagen niet welkom zijn bij de club.