'Suárez oneerlijk behandeld'

De ploeggenoten van Luis Suárez hebben met verbazing gereageerd op zijn schorsing. Pepe Reina denkt dat de Uruguayaans international oneerlijk bestraft is.

In The Guardian verteld Reina wat hij er van denkt. "Absurd en oneerlijk. Ik praat absoluut niet goed wat hij gedaan heeft. Hij weet dat hij fout zat, maar tien wedstrijden is buitenproportioneel. Het lijkt er sterk op dat sommige spelers op een andere manier behandeld worden."

In 2006 was Javier Mascherano, toenmalig ploeggenoot van de Spaanse doelman, slachtoffer van een bijtincident maar toen werd er geen actie ondernomen. Dader Jermaine Defoe, Tottenham Hotspur, kwam er toen mee weg. "Er zijn ook tijden geweest dat er geen verdere actie kon worden ondernomen wanneer de scheidsrechter het niet gezien had."

Reina denkt dat dat kwam omdat Defoe een Engelsman is: "Hij was een Engelse speler en ik denk dat de behandeling daarom anders was. Ook krijgt de één bijvoorbeeld vier wedstrijden schorsing voor racisme, terwijl Luis toentertijd acht wedstrijden moest toekijken.

"Ik ken Luis en ik weet dat hij een geweldig persoon is, die door zijn felheid soms in de problemen komt."