'Lotus heeft beste wielophanging'

De Lotus E21 zou zijn snelheid te danken hebben aan de goede integratie van de hydraulisch geregelde actieve wielophanging. Mercedes denkt hiermee het geheim achter de Lotus-bolide achterhaald te hebben. Dankzij het goed afgestelde systeem zou de Lotus minder last hebben van de snel slijtende Pirelli-banden.

"Lotus heeft het simpelste, maar waarschijnlijk het beste systeem", zo zei Mercedes-teambaas Ross Brawn. Niet alleen Mercedes, maar ook Red Bull, McLaren, Ferrari, Williams en Sauber zouden bezig zijn met het verbeteren van deze technologie.

Met het hydraulische systeem zijn alle vier de ophangpunten aan elkaar gelinkt, waardoor de wagen in balans blijft bij het accelereren en remmen. De balans past zich aan wanneer het brandstofgewicht afneemt gedurende de race.

"De afstelling van de ophanging luistert erg nauw en het lukt vaak beter bij Kimi dan bij Grosjean", zo vertelde Lotus-baas Gerard Lopez. De manier van rijden zou van grote invloed zijn. Zo prefereert Räikkönen overstuur, terwijl Grosjean liever met onderstuur rijdt.