Spirituele opvolger Road Rash in de maak

Er wordt gewerkt aan een spirituele opvolger van Road Rash, de racegame waarin je elkaar ook van de motor af kon slaan. Onder de naam Road Redemption werkt developer DarkSeas Games aan het project dat je via Kickstarter kunt steunen.

In Road Redemption speel je een motorrijder die na acht jaar in de gevangenis weer op vrije voeten is. Je moet bij je oude motorclub jezelf weer helemaal omhoog werken om erachter te komen dat niet iedereen in het belang van de club handelt. 

Er zullen verschillende speltypen zijn zoals Combat Race, Police Escape en Convoy Assault. De namen spreken voor zich. Om je op weg te helpen zullen er verschillende wapens tot je beschikking zijn zoals honkbalknuppels en geweren. Uiteraard kun je ook online spelen tegen anderen.

Road Redemption wordt gemaakt met de Unity 4 SDK en staat gepland voor een release op Windows, Mac en Linux. De Oculus Rift zal waarschijnlijk ook ondersteund worden. Mocht het project succesvol blijken te zijn de komende weken, dan komen er mogelijk strech goals die een release naar Xbox 360, Wii U en/of PlayStation 4 mogelijk maken.

In onderstaande video vertellen de makers over het project en kun je tevens wat gameplaybeelden bekijken.