[PL Darts] voorbeschouwing week 11

Het is pas het tweede jaar dat de Premier League of Darts Dublin aandoet, maar het is nu al een van de favoriete bestemmingen van spelers en officials. Op het 'Emerald Isle' zal een recordaantal toeschouwers hun favoriet naar de overwinning schreeuwen.

In de O2 Arena zullen een kleine 10.000 Ieren de 'oranje clash' tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zien. Ook zijn ze getuige van de klassieker; Phil Taylor versus Raymond van Barneveld. Daarna komt MVG voor de tweede maal in actie, hij sluit de avond af tegen Adrian Lewis. Het spektakel wordt ditmaal live uitgezonden door RTL7. Ga er maar goed voor zitten, want dit mag je niet missen!

Andy Hamilton (Eng) vs Phil Taylor (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) vs Michael van Gerwen (Ned)
Robert Thornton (Sch) vs James Wade (Eng)
Simon Whitlock (Aus) vs Andy Hamilton (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) vs Phil Taylor (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs Adrian Lewis (Eng)

 
Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen

Van Gerwen is zo goed als zeker van de play-offs en kan dus vrijuit spelen in Dublin. Voor Van Barneveld was de overwinning van vorige week tegen Hamilton een zeer belangrijke, waardoor ook hij een beetje lucht heeft. In de eerste confrontatie in Bournemouth werd het 7-3 voor Mighty Mike en ook morgenavond is eigenlijk maar één favoriet. Als Michael van Gerwen zijn hoogste versnelling weet te vinden kan niemand in zijn buurt blijven. De tactiek voor van Barneveld lijkt daarom duidelijk; zorg dat Van Gerwen niet in die versnelling komt.

In onderlinge duels is het voordeel voor de vijfvoudig wereldkampioen uit Den Haag ruim. Zesmaal was hij de sterkste. Het is echter de vraag of statistieken in wedstrijden tegen Van Gerwen er überhaupt toe doen, want er staat de laatste tijd namelijk een andere speler op het podium. Van Gerwen wint vloertoernooien alsof het geen enkele moeite kost. Van Barneveld is niet kansloos, maar hij zal top moeten zijn.

Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Ze zijn dan wel niet meer de twee beste spelers ter wereld, maar de grootste namen blijven ze natuurlijk wel. Van de 36 voorgaande edities van de Dartsklassieker won The Power er 29. Taylor zit echter niet goed in zijn vel de laatste weken, met één uitzondering: in de wedstrijd tegen Barney in Glasgow was hij wel gewoon goed. Taylor lijkt zich altijd extra te kunnen motiveren als hij tegen zijn rivaal speelt. Toch zal de zestienvoudig wereldkampioen naar aanleiding van zijn huidige prestaties in de Premier League meer twijfels dan ooit hebben. Misschien kan Barney daar dit keer gebruik van maken.

Michael van Gerwen – Adrian Lewis

De nummer één tegen de nummer laatst. Adrian Lewis moet winnen en zal zich daarom ongetwijfeld goed hebben voorbereid op zijn wedstrijd van morgen. In het voordeel van de Engelsman werkt dat zijn tegenstander tweemaal aan de oche moet verschijnen terwijl hij maar een keer aan de bak moet. Tussen MVG en Jackpot staan er slechts drie onderlinge duels genoteerd. Naast de eerdere ontmoeting in de Premier League (7-4 voor Lewis) speelden ze vorig jaar twee keer tegen elkaar. Beide confrontaties, waaronder een prachtige kwartfinale op het WK, werden gewonnen door Mighty Mike. Beide spelers zullen nog iets goed willen maken, we kunnen daarom vuurwerk verwachten.

Deze week is de Premier League te zien op TV via RTL7 op 18 april vanaf 20.20 uur. Op vrijdag is er een ruime samenvatting van de gespeelde wedstrijden te zien rond de klok van 22.00 uur. Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.

Michael van Gerwin won met 7-3 van Phil Taylor (Foto: ProShots)
Van Gerwen won vorige week van Phil Taylor. (Foto: ProShots)