Overgangsklasse definitief terug naar oude vorm

De Overgangsklasse gaat volgend seizoen definitief terug naar zijn oude vorm, met twee poules van twaalf teams. Dat laat de KNHB aan hockey.nl weten. Eerder werd al bekend dat het merendeel van de Overgangsklassers meer voelt voor het oude systeem, die anderhalf seizoen geleden is geïntroduceerd.

De promotie- en degradatieregelingen van de Hoofdklasse naar de Overgangsklasse gaan er als volgt uitzien: De beste twee teams van de Overgangsklasse spelen in een best of three tegen elkaar. De winnaar promoveert naar het hoogste niveau, de verliezer heeft nog een duel met de nummer elf van de Hoofdklasse te goed. De twee nummers twee van elke poule kruisen ook onderling de degens. De winnaar hiervan speelt een wedstrijd tegen de nummer tien van het hoogste niveau. De nummer twaalf van de Hoofdklasse degradeert direct.

De promotie- en degradatieregelingen van de Overgangs- en de Eerste Klasse gaan niet terug naar de oude vorm. De KNHB wil deze vorm, die analoog is aan de regelingen van de Hoofd- en Overgangsklasse, blijven handhaven. Dit houdt in dat de nummers twaalf van beide Overgangsklassepoules rechtstreeks degraderen naar de Eerste Klasse. De nummers elf spelen in een best of three tegen een 'verliezende' nummer een van de Eerste Klasse. De nummers tien doen dit ook, maar dan tegen een 'winnende' nummer twee.