Quintana wint Ronde van Baskenland, Poels negende

Nairo Quintana heeft op verrassende wijze de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De Colombiaan moest enkel Tony Martin voorlaten in de 24 kilometer lange afsluitende tijdrit rond Beasain.

De Duitser bracht een tijd van 35:05 op de klokken. Daarmee was der Pantzerwagen zeventien seconden sneller dan Quintana die tweede werd. De kleine Colombiaan maakte daarmee de zes tellen achterstand op leider Sergio Henao overtuigend goed. Henao werd op 57 seconden van Martin zevende en zakte daardoor naar de derde plek. Ook Richie Porte ging hem nog voorbij.

De Nederlanders deden het uitstekend in Baskenland. Wout Poels wist door zijn degelijke tijdrit op te klimmen van de twaalfde naar de negende plaats in het algemeen klassement.