Verbeek haalt uit naar AZ-fans

Gertjan Verbeek heeft veel kritiek gekregen van fans van AZ. Onterecht, vindt de flamboyante trainer. AZ verlengde de contracten van een groot aantal jeugdspelers niet. Het gaat om Milan Hoek, Jeffrey Ket, Robert Klaasen, Kevin Luckassen, Ali Messaoud, Terell Ondaan en Giliano Wijnaldum. Dat veroorzaakte wroeging bij de Alkmaarse aanhang.

Verbeek laat dat niet over zijn kant gaan. "Laat ze eerst eens bij de beloften komen kijken als die hun wedstrijden spelen. De belangstelling voor dat team valt mij vreselijk tegen", zei hij gepikeerd tegen RTV Noord-Holland.

"Wijnaldum wilde zelf niet verlengen als hij geen garanties kreeg op speeltijd, en die geef ik nooit. Giliano mocht blijven, maar wilde niet. Hetzelfde geldt voor Ali Messaoud. Deze spelers komen nu nog net wat kwaliteit tekort om door te stromen. Ze hebben het afgelopen seizoen te weinig progressie gemaakt."

Het heeft ook een organisatorische oorzaak, licht Verbeek toe. "Wij kunnen geen veertig contractspelers meer hebben, dus zul je elk jaar keuzes moeten maken. Het is leuk als we straks met een regionaal getint beloftenelftal in de Jupiler League spelen, maar dan moet er ook kwaliteit zijn en de supporters zijn niet verantwoordelijk voor de resultaten. Dat ben ik met mijn staf en dus bepalen wij ook de keuzes."