Ferrari grootverdiener in de Formule 1

Nu de Formule 1 op het punt staat naar de beurs gebracht te worden blijkt de unieke positie die Ferrari in de sport inneemt. De Italianen incasseren met 60,5 miljoen pond per jaar meer dan de begroting van Marussia. In dit bedrag zijn de televisiegelden nog niet meegenomen.

Dit alles blijkt uit de prospectus die voor de beursgang opgesteld is. Pittpass-journalist Christian Sylt ploos deze door en vond enkele interessante dingen. Zo bezit Ferrari een vetorecht om reglementswijzingen tegen te houden mochten deze de Italianen niet bevallen.

Het team uit Maranello ontvangt een bonus omdat het al sinds het eerste jaar van de Formule 1 aan het kampioenschap deelneemt. Daarnaast krijgt het net als McLaren en Red Bull een Constructors' Championship Bonus, vanwege de prestaties in de de vier seizoenen voor 2012. Daarnaast krijgt Ferrari net als de andere renstallen prijzengeld uitgekeerd. Tot slot hebben de Italianen recht op hun deel in de verdeling van de televisiegelden. In totaal wordt 47,5% van dat bedrag verdeeld over de top tien in het constructeurskampioenschap.