Robben: "De trainer besloot anders"

Een veel sterker Bayern München won dinsdagavond de eerste kwartfinale tegen Juventus met 2-0. Arjen Robben begon op de bank, maar mocht al snel invallen. "Het is natuurlijk nog lang niet over, maar we hebben een goede stap gezet richting de halve finales", zei Robben na afloop tegenover de camera's van de NOS.

Bayern had de wedstrijd niet beter kunnen beginnen. Al in de eerste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Het werd uiteindelijk 2-0, daar waar de score veel hoger had kunnen uitvallen. "We hebben de kansen gehad om de score uit te breiden, maar het belangrijkste is dat we niks hebben weggegeven en de nul hebben gehouden." Robben begon op de bank, maar moest na een kwartier al invallen nadat Toni Kroos geblesseerd was geraakt. "Ik kreeg meteen twee grote kansen, maar ik kwam koud van de bank. Het was net niet."

"Ik was wel ziek dat ik op de bank moest beginnen. Zeker afgelopen zaterdag heb ik een heerlijke wedstrijd gespeeld (9-2 winst op HSV, red.), dat wilde ik graag vanavond doorzetten. Maar de trainer besloot anders. Uiteindelijk heb ik vanavond toch nog gespeeld en daar moet je blij mee zijn. Het ziet er niet zo goed uit voor Kroos, maar dat komt voor mij dan weer beter uit. Zo gaat dat in voetbal", aldus Robben.