Eddy Merckx krijgt een pacemaker

Eddy Merckx heeft een medische ingreep ondergaan. In het ziekenhuis van Genk kreeg hij een pacemaker ingeplant. Vandaag wordt hij alweer ontslagen, zo meldt Het Nieuwsblad.

Merckx liet het kleine toestel, dat elektrische impulsen naar de hartspier stuurt om een aangepaste hartslagfrequentie te genereren, preventief plaatsen. "Het was mijn goede vriend en hartspecialist Johan Van Lierde die de ingreep deed", aldus de 67-jarige Merckx. "Ik heb al heel mijn leven een trage hartslag die onder de 40 slagen per minuut zit. Omdat de hartslag ‘s nachts in rust onder de 40 duikt, en om eventuele problemen te voorkomen, koos cardioloog Van Lierde voor een pacemaker."

Ongemakken zal de grootste Belgische Sportman van de 20e eeuw niet ondervinden van de ingreep. Enkel dat hij de komende tien dagen niet mag fietsen. Merckx heeft nog altijd een drukke agenda. Zo is hij onder andere adviseur voor de Ronde van Qatar en de Ronde van Oman en was hij onlangs nog in Zuid-Afrika waar hij meereed in een toertocht.