Massa langste zonder zege bij Ferrari

Felipe Massa heeft bij Ferrari het record voor de langste periode zonder overwinning gebroken. De Braziliaan heeft de afgelopen 68 Grand Prix geen enkele overwinning behaald. Zijn laatste zege boekte hij tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2008.

Massa verbreekt hiermee het record van Jean Alesi. De Fransman wist sinds zijn debuut in 1991 tot aan Montreal in 1995 geen overwinning te behalen voor Ferrari, een totaal van 67 races.

Toch ziet Ferrari-baas Luca di Montezemolo verbetering bij de Braziliaan: "Ik ben tevreden over de prestatie van Felipe Massa in Melbourne. Hij was erg snel tijdens de kwalificatie en reed een geweldige race."

Na Massa en Alesi volgen Michele Alboreto (55 races), Eddie Irvine (49), Clay Regazzoni (34), Stefan Johansson (31), Rubens Barrichello (30), Chris Amon en Gerhard Berger (beiden 27) bij Ferrari.

Binnen de hele Formule 1 zijn er echter coureurs geweest die langer op een zege hebben moeten wachten. Het record is in handen van Andrea de Cesaris (208 races). Hij wordt gevolgd door Nick Heidfeld (183) en Martin Brundle (158).