Oranje op World League tegen twee Aziatische teams

De Nederlandse hockeyvrouwen nemen het tijdens de halve finales van de World League op tegen Zuid-Korea, Japan en Chili. Dit maakte de FIH maandagochtend bekend. De ploeg van bondscoach Max Caldas speelt van 13 tot 23 juni de derde ronde van dit toernooi in Rotterdam.

Zuid-Korea is de hoogstgenoteerde opponent van Oranje. De nummer acht van de wereld was afgelopen zomer op de Olympische Spelen nog een tegenstander van Nederland tijdens de groepsfase. Na een snelle achterstand versloeg de latere olympisch kampioen de Koreanen met 3-2.

In de Londense Riverbank Arena kruiste Nederland ook de degens met Japan. Ook die Aziatische ploeg werd met 3-2 geklopt door Oranje. Japan bekleedt momenteel de negende plaats op de mondiale ranking. Chili is de absolute outsider in deze groep. De Zuid-Amerikanen (achttiende op de wereldranglijst) bekerden afgelopen weekend verder, door tweede te worden in hun poule tijdens de tweede ronde in Rio de Janeiro.

Ook Nieuw-Zeeland, Duitsland, India en België komen in Rotterdam in actie. Zij vormen de andere groep. In Londen wordt van 22 tot 30 juni de tweede helft van de derde ronde gehouden. In Engeland staan Argentinië, China, Verenigde Staten en Italië in poule A tegenover elkaar. Australië, Zuid-Afrika, Spanje en Engeland vormen poule B. In totaal plaatsen acht teams zich voor de vierde en laatste ronde. Het wedstrijdprogramma wordt later bekend gemaakt.