UEFA acht Drogba speelgerechtigd

Didier Drogba is gewoon speelgerechtigd in Europees verband. Dat heeft de UEFA woensdag bepaald. De Europese voetbalbond reageerde daarmee op een bezwaar van Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen was het er niet mee eens dat de Ivoriaanse spits in de Champions League aantrad voor tegenstander Galatasaray.

De transfer van Drogba naar Galatasaray wordt betwist door zijn vorige ploeg Shanghai Shenhua. De Chinese formatie claimt dat de aanvaller nog tot en met 2014 bij hun onder contract staat. De FIFA bepaalde dat Drogba tot het een definitieve uitspraak over de zaak doet voor de Turken uit mag komen.

Schalke accepteert de uitspraak van de UEFA, schrijft de club op zijn website. "We hebben altijd aangegeven dat het ons om verduidelijking ging", laat financieel directeur Peter Peters van de club uit Gelsenkirchen optekenen. De eerste wedstrijd tussen Galatasaray en Schalke in de achtste finales van de Champions League eindigde vorige week in 1-1. De return in Duitsland wordt op 12 maart gespeeld.