Beloning uitgeloofd voor gouden tip moordzaak Belg

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van tienduizend euro voor de gouden tip over een vermoorde Belg die vorige maand in Rotterdam werd gevonden. Dinsdagavond wordt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de zaak.

Het slachtoffer is een 37-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode, in de Belgische provincie Limburg. De man werd 20 januari dood gevonden in zijn auto aan de Essenburgsingel in Rotterdam. Het slachtoffer was neergeschoten, maar had nog wel zelf de politie weten te bellen voor hij aan zijn verwondingen bezweek.

De politie heeft in de zaak inmiddels met getuigen in Nederland en België gesproken. Deze gesprekken zouden al 'waardevolle informatie' hebben opgeleverd. Ook zijn camerabeelden bekeken.

In Opsporing Verzocht werd een paar dagen na het incident al eerder aandacht besteed aan de zaak. Naar aanleiding van die uitzending kwamen zeven tips binnen. Dinsdag wordt onder meer een reconstructie van de dag dat de Belg om het leven kwam getoond in het opsporingsprogramma.